JESS Marketing logo

Portfolio

Een greep uit mijn werk

Om je een indruk te geven van wat ik de afgelopen jaren allemaal heb gedaan, vind je hieronder een kleine greep uit mijn portfolio met (door)lopende en afgeronde projecten. Per project staat een korte omschrijving van de werkzaamheden die ik heb verricht. Wil je meer weten? Ik vertel het je graag in een persoonlijk gesprek.

 • Interim Communicatieadviseur De Friesland

  Als Interim Communicatieadviseur ben ik verantwoordelijk voor de reisverzekeringen en de collectieve portefeuilles Groen & Fit en Vitaal. Samen met de marketeer werk ik aan de realisatie van de groei- en behouddoelstellingen van de verzekeringsportefeuille. Dit betekent dat ik de merk, strategie en marktbewerkingsplannen door vertaal in relevante communicatie voor klanten en prospects.

 • Z8 tekstschrijver

  Het kledingmerk Z8 is misschien wel het populairste kindermodemerk van Nederland. Aan mij de eer om voor dit vernieuwende en stoere modelabel teksten te schrijven. Voor elke nieuwe collectie schrijf ik de persberichten die naar alle media en winkels gestuurd wordt. Net als hun kleding is de tone of voice jong, brutaal en lekker speels.

 • In opdracht van de Koninklijke Metaalunie heb ik een marketingplan geschreven voor de branchegroep Nederlandse Jachtbouw Industrie (NJI). In dit plan heb ik een strategisch advies geformuleerd over hoe zij marketing en communicatie in kunnen zetten om meer naamsbekendheid onder de doelgroep te creëren.

 • SEO teksten Bourguignon

  Voor de nieuwe website van Autobedrijf Bourguignon heb ik de SEO teksten geschreven. Dit om de vindbaarheid van hun website in de zoekmachines te verbeteren.

  Daarnaast schrijf ik met regelmaat andere teksten voor Bourguignon zoals redactionele artikelen, uitnodigingen en social media berichten.

 • Marketingadvies SRF

  SRF heb ik geholpen met marketingadvies- en ondersteuning. De scheepswerf is in 40 jaar tijd uitgegroeid tot een internationale werf voor nieuwbouw, refit en reparatie. Daarom is gekozen om de naam te wijzigen van Scheepsreparatie Friesland naar SRF Shipbuilding, since 1975. En daar hoort een professionele en internationale huisstijl bij met alle bijbehorende communicatiemiddelen, waaronder een website, beurspromotie, brochures en een bedrijfsfilm.

 • Communicatie strateeg

  OokGoed! is een communityplatform van De Friesland. Als communicatie strateeg help ik hen bij de doorontwikkeling van hun community. Een community vraagt om een andere benadering dan doelgroepdenken en dan brengt interessante uitdagingen met zich mee.

  Naast dit platform werk ik tevens aan de strategie van een breder communitynetwerk met als doel meerdere communities tot stand te brengen.

 • Tekstschrijver Reisburo Franeker

  Reisburo Franeker, voor de derde keer uitgeroepen tot het beste reisbureau van Friesland, brengt jaarlijks een eigen krant uit. Aan mij de plezierige taak om de teksten hiervoor te schrijven.

  Aan de hand van interviews schrijf ik verschillende corporate teksten en redigeer ik de reisverslagen van de medewerkers. Een geweldige klus voor een reislustig type als ik!

 • SEO Flevodruk Harlingen

  Flevodruk Harlingen is een familiebedrijf uit 1852. De drukkerij is in het bezit van meerdere websites en ik beheer en optimaliseer deze sites voor een betere vindbaarheid in Google en andere zoekmachines, op voor hen relevantie zoekwoorden.

  Naast SEO-advies heb ik voor Flevodruk Harlingen een marketingplan geschreven met als doelstellingen: het verbeteren van het bedrijfsimago, meer naamsbekendheid, het aantrekken van nieuwe klanten en het creëren van ambassadeurschap.

 • communicatie professional Serious Innovation

  Serious Innovation is een jaarlijks event waarbij we geld inzamelen voor Serious Request door creatieve oplossingen te bedenken voor bedrijfsvraagstukken. Doneren door te innoveren dus.

  Ik verzorg - samen met andere communicatie professionals - de promotie rondom het evenement. Op het evenement zelf zit ik in het persteam om verslag te leggen van alles wat er die dag(en) gebeurt.

 • online marketing Lodewijk Mode

  Lodewijk Mode voor Mannen adviseerde en ondersteunde ik de afgelopen vijf jaar op het gebied van (online) marketing. Daarnaast schreef ik de teksten voor al hun communicatiemiddelen.

  Om Lodewijk in de spotlights te zetten, werden onder andere instrumenten ingezet als: de webshop, e-mailing, zoekmachines, blogs, display banners, events en social media.

 • marketing crew

  Marketing Crew regelt marketing- en communicatieprofessionals op locatie. Als mede-eigenaar ben ik o.a. verantwoordelijk voor de marketing, de werving en selectie en het trainen van het personeel op het gebied van marketing en communicatie. Daarnaast word ik ook zelf ingezet bij bedrijven als interim marketingcommunicatie adviseur.

NEEM GERUST CONTACT MET MIJ OP

VUL HET ONDERSTAANDE CONTACTFORMULIER IN, DAN NEEM IK ZO SNEL MOGELIJK CONTACT MET JE OP.